Pišite nam

Vrste kaljenih stekel in njegove dimenzije

Klasična stekla

 

1. Poceni stekla brez dodatnega opisa (cena od 2,50 € do 3,30 €)

Gre za osnovno zaščito mobilnega telefona. Stekla so primerna za kombinacijo z npr. preklopnimi etuiji. Glavna prednost tega stekla je cena. Slaba stran je, da stekla pokrivajo le ploski del zaslona, zato lahko na straneh nekaterih modelov nastane 1–3-milimetrska vrzel. To ni proizvodna napaka, temveč značilnost tega stekla. Pred naročilom to upoštevajte.


2. BlueStar in Swissten 2.5D

Ta stekla imajo enake lastnosti kot poceni stekla, vendar so boljše kakovosti. BlueStar je znamka poljskega proizvajalca, Swissten pa je znamka češkega proizvajalca

 

 

5D in Full Cover stekla

Stekla je mogoče kombinirati ovitki za zadnjo stran.


1. Wozinsky in stekla brez oznak

Stekla 5D so že ukrivljena in ščitijo celotno sprednjo stran telefona. Lepijo se po celotni površini in imajo najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo


2. ROAR

Stekla Roar so izdelana v Južni Koreji in so že vrhunska stekla z zelo dobro kakovostjo po sprejemljivi ceni.


3. Swissten

Stekla Swissten so ene najbolje prodajanih stekel na Češkem in jih prodaja večina velikih e-trgovin. Kakovost je primerljiva z znamko Roar.


4. Spigen, ESR, Baseus, Nillkin

Najboljša stekla iz naše ponudbe. So natančno izdelana, lepo pakirana in zelo enostavna za namestitev. Znamka Spigen je eden najboljših proizvajalcev dodatkov za mobilne telefone na svetu. Vsekakor jih je priporočljivo preizkusiti.


5. UV stekla

Ta stekla se proizvajajo za telefone z zelo ukrivljenim zaslonom (običajno Samsung S8, S9). Steklo se lepi s posebnim lepilom in strjuje s priloženo UV svetilko.

 

 

Hibridna stekla in Hidrogelne folije

 

Ne gre za klasično folijo, kot jo večina ljudi pozna iz preteklosti, temveč izpopolnjen izdelek, ki lahko zaščiti zaslon tudi ob padcu. Kljub temu ti izdelki niso tako učinkoviti kot kaljena stekla. Glavni prednosti pa sta enostavnost uporabe in celotna pokritost zaslona. Na voljo so tudi za manj razširjene telefone, za katere stekla niso na voljo. So tudi edini, ki omogočajo uporabo čitalnikov prstnih odtisov v zaslonu, česar kaljena stekla ne omogočajo.