Pišite nam

Politika uporabe piškotkov

Ta pravilnik o piškotkih pojasnjuje, kaj so piškotki in kako jih uporabljamo. To politiko morate prebrati, da boste razumeli, katere vrste piškotkov uporabljamo ali katere podatke zbiramo s piškotki in kako se ti podatki uporabljajo.
Piškotki običajno ne vsebujejo nobenih informacij, ki bi osebno identificirale uporabnika, vendar so lahko osebni podatki, ki jih shranimo o Vas, povezani z informacijami, shranjenimi v piškotkih in pridobljenimi iz njih. Več informacij o tem, kako uporabljamo, shranjujemo in varujemo vaše osebne podatke, najdete v našem Pravilniku o zasebnosti.
V piškotkih, ki jih uporabljamo, ne shranjujemo občutljivih osebnih podatkov, kot so poštni naslovi, gesla za račune itd.

Razlaga in opredelitve pojmov

Tolmačenje

Besede, katerih začetna črka je zapisana z veliko začetnico, imajo pomen, opredeljen pod naslednjimi pogoji. Naslednje opredelitve imajo enak pomen ne glede na to, ali so navedene v ednini ali množini.

Opredelitve pojmov

Za namene tega pravilnika o piškotkih:

- (v tem pravilniku o piškotkih imenovano „družba“, „mi“, „nas“ ali „naše“) se nanaša na Ing. Jan Plaček, Okružní 361/14, 747 18, Píšť.

- Piškotki pomenijo majhne datoteke, ki jih spletno mesto namesti v vaš računalnik, mobilno napravo ali katero koli drugo napravo in med drugim vsebujejo podrobnosti o zgodovini vašega brskanja po tem spletnem mestu.

- Spletno mesto se nanaša na spletno stran Momanio.si, ki je dostopna s spletne strani www.momanio.si.

- Vi pomeni posameznika, ki dostopa do spletnega mesta ali ga uporablja, oziroma podjetje ali katero koli pravno osebo, v imenu katere tak posameznik dostopa do spletnega mesta ali ga uporablja.

Uporaba piškotkov

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo

Piškotki so lahko trajni ali sejni. Trajni piškotki ostanejo v vašem osebnem računalniku ali mobilni napravi, tudi ko ste brez povezave, medtem ko se sejni piškotki izbrišejo takoj, ko zaprete spletni brskalnik.

Nujni / bistveni piškotki

Tip: Začetek in zaključek: Sejni piškotki

Namen: Ti piškotki so bistveni za zagotavljanje storitev, ki so na voljo prek spletnega mesta, in vam omogočajo uporabo nekaterih njegovih funkcij. Pomagajo pri preverjanju pristnosti uporabnikov in preprečevanju goljufive uporabe uporabniških računov. Brez teh piškotkov ni mogoče zagotoviti storitev, za katere ste zaprosili, in te piškotke uporabljamo samo zato, da vam zagotovimo te storitve.

 

Politika piškotkov / obvestilo Sprejemanje piškotkov 

Tip: Začetek in zaključek: Trajni piškotki

Namen: Ti piškotki ugotavljajo, ali so se uporabniki strinjali z uporabo piškotkov na spletnem mestu.

 

Funkcionalnost Piškotki

Tip: Začetek in zaključek: Trajni piškotki

Namen: Ti piškotki nam omogočajo, da si zapomnimo vaše izbire pri uporabi spletnega mesta, na primer, da si zapomnimo vaše prijavne podatke ali jezikovne nastavitve. Namen teh piškotkov je zagotoviti vam bolj osebno izkušnjo in preprečiti, da bi vam bilo treba ob vsaki uporabi spletnega mesta znova vnašati svoje nastavitve.

 

Piškotki za sledenje in učinkovitost

Tip: Začetek in zaključek: Trajni piškotki

Upravlja: Tretje osebe

Namen: Ti piškotki se uporabljajo za sledenje informacijam o prometu na spletnem mestu in o tem, kako uporabniki uporabljajo spletno mesto. Informacije, zbrane s temi piškotki, vas lahko neposredno ali posredno identificirajo kot posameznega obiskovalca. To je zato, ker so zbrane informacije običajno povezane s psevdonimnim identifikatorjem, povezanim z napravo, ki jo uporabljate za dostop do spletnega mesta. Te piškotke lahko uporabljamo tudi za testiranje novih strani, funkcij ali novih funkcionalnosti spletnega mesta, da vidimo, kako se naši uporabniki nanje odzivajo.

Piškotki za ciljanje in oglaševanje

Tip: Začetek in zaključek: Trajni piškotki

Upravlja: Tretje osebe

Namen: Ti piškotki sledijo vašim brskalnim navadam, da nam omogočijo prikazovanje oglasov, za katere je bolj verjetno, da vas bodo zanimali. Ti piškotki uporabljajo informacije o vaši zgodovini brskanja, da vas združijo z drugimi uporabniki, ki imajo podobne interese. Na podlagi teh podatkov in z Našim dovoljenjem lahko oglaševalci tretjih oseb namestijo Piškotke, ki jim omogočajo prikazovanje oglasov, za katere menimo, da bodo ustrezali vašim interesom, medtem ko ste na spletnih mestih tretjih oseb.

 

Vaše izbire glede piškotkov

Če se želite izogniti uporabi piškotkov na spletnem mestu, morate najprej onemogočiti uporabo piškotkov v svojem brskalniku in nato izbrisati piškotke, shranjene v brskalniku in povezane s tem spletnim mestom. To možnost za preprečitev uporabe piškotkov lahko uporabite kadar koli.

Če ne sprejmete naših Piškotkov, lahko pri uporabi spletnega mesta doživite nekaj nevšečnosti, nekatere funkcije pa morda ne bodo delovale pravilno.

Če želite izbrisati Piškotke ali naročiti svojemu spletnemu brskalniku, da izbriše ali zavrne Piškotke, obiščite strani pomoči svojega spletnega brskalnika.

Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/32050

Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/278835

Firefox Mozilla: https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored

Safari: https://support.apple.com/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac

Za vse druge spletne brskalnike obiščite uradne spletne strani spletnega brskalnika.

 

 

Piškotki tretjih oseb:

Pri brskanju po našem spletnem mestu se lahko na primer uporabljajo naslednji piškotki:

Google Ads, Analytics - Podatki bodo uporabljeni za prikazovanje prilagojenih in neprilagojenih oglasov. Vse podrobnosti najdete na Googlovem spletnem mestu. https://policies.google.com

Facebook.com - Podatki bodo uporabljeni za prikazovanje prilagojenih in neprilagojenih oglasov.

 

Zavrnitev uporabe piškotkov:

Uporabo piškotkov lahko nastavite v svojem brskalniku. Večina med njimi jih sprejema po privzetih nastavitvah. Običajno je mogoče zavrniti vse ali nastaviti uporabo le nekaterih od njih.

 

Če imate kakršna koli vprašanja o tem pravilniku o piškotkih, se lahko obrnete na nas:

- Po e-pošti: info@momanio.si