Pišite nam
Kako pravilno lepiti kaljeno steklo

Kako pravilno lepiti kaljeno steklo

admin hlavní 26. 01. 2023 Blog

Priprava

Pripravite si čisto delovno površino, nanjo pa vse, kar boste med namestitvijo potrebovali. Ne podcenjujte dobre osvetlitve. Prav tako preverite, da vam za lepljenje ničesar ne manjka, in se prepričajte, da se kupljeno steklo res prilega obliki telefona. S telefona odstranite zaščiten ovitek in staro folijo ali steklo. Paket vsebuje eno suho in eno mokro krpo. Steklo telefona najprej očistite z mokro krpo, nato pa ga uporabite suho krpo za dodatno poliranje. S tem korakom boste preprečili nastanek kakršnihkoli nepravilnosti v obliki mehurčkov.

Lepljenje stekla

Proti svetlobi preverite, ali je zaslon res čist, in se ga ne dotikajte. Pripravite zaščitno steklo in tudi preverite, ali je čisto. S stekla odlepite prozorno spodnjo folijo. Zgornji del stekla poravnajte z zgornjim robom stekla zaslona in steklo počasi namestite na telefon. Po zaslugi lepila se steklo samodejno in brez težav prilepi.

Zaključek

Steklo mora biti zdaj prilepljeno, za končno namestitev in varnost ga polirajte zaslon z robčkom, vendar pričakujte, da bo 100-% prilepljeno šele po 24 urah (telefon lahko še vedno uporabljate brez omejitev). Steklo lahko s telefona kadarkoli odstranite tako, da ga z nohtom privzdignete z roba zaslona.