Pišite nam
Kako strokovno zaščititi telefon

Kako strokovno zaščititi telefon

admin hlavní 26. 01. 2023 Blog

Danes vam bomo svetovali, kako lahko sami doma varno nalepite kaljeno steklo in prihranite ne le pri storitvi, temveč tudi pri samem steklu, saj vam pri nakupu v naši spletni trgovini zagotavljamo najnižjo ceno.

Lepljenje kaljenega stekla na zaslon telefona je preprosta zadeva, za katero se „strokovnjaki“ ne sramujejo zaračunati turi nekaj evrov. Najprej pojasnimo poimenovanje. Pravzaprav ne gre za lepljenje, saj ne vsebuje lepila. Točneje bi bilo reči na primer „namestitev“ itd.

Standardni paket kaljenega stekla običajno vsebuje krpo in kaljeno steklo, ki je zaščiteno z dvema zaščitnima folijama. Za lepljenje brez težav izberite okolje brez prahu, kar na primer miza s prahom ni. Zato okolje pripravite tako, da prah ne bo nikjer letel.

Če vam je res pomembno „sterilno okolje brez prahu“, lahko uporabite kopalnico po prhanju, ko je ves prah navlažen in ne lebdi naokoli. Zdaj se tega bomo že lotili. Steklo ali ploščo na dotik temeljito očistite s krpo (priložena), da odstranite umazanijo in prah. Če v paketu ni krpice, lahko uporabite krpico za očala.

Zaščitni foliji sta običajno oštevilčeni – folija št. 1 in folija št. 2. Postopek je običajno tak, da se odstrani zaščitna folija 1, nanjo se namesti kaljeno steklo in nato se odstrani zaščitna folija št. 2. Če se odločite odstraniti folijo št. 1 naenkrat, tvegate, da se bo prah usedel na spodnji del, preden boste lahko folijo namestili na telefon. Vendar se vam to ne bi smelo zgoditi, če ste se držali pravil o okolju brez prahu. Optimalno pa je, da na telefon namestimo kaljeno steklo, medtem ko odstranimo pokrivno folijo št. 1. To ni povsem enostavno, zato je dobro, da kaljeno steklo najprej namestite na telefon in ugotovite, kako daleč od robov telefona boste steklo namestili.

Pomembno – med nameščanjem se ne dotikajte zaslona ali kateregakoli dela stekla, s katerega je že odstranjena zaščitna folija, saj bi to lahko povzročilo nastanek mehurčka. Odlepite prvi del zaščitne folije (držite steklo za rob! ali na mestu, kjer še niste odlepili zaščitne folije) in namestite manjši del stekla. Na tej točki preverite, da ne štrli na stran, in ga počasi potisnite npr. s kreditno kartico ali krpo (vendar zopet ne pretiravajte, steklo je precej krhka zadeva). Če se mehurček pojavi na mestu, kjer ga ne morete potisniti na stran, morate steklo odlepiti vse do mehurčka, nato pa ga ponovno nalepiti. Med nameščanjem preverite, da vam steklo ne drsi na stran. Pravilno nalepljeno steklo mora pokrivati celoten zaslon in ne sme nikjer štrleti, tako da bi se na primer dotikalo ovitka telefona. V tem primeru obstaja nevarnost, da se kasneje odlepi.